Martin Schibbye - frilansjournalist
 
Burma
Stäng

Lokalbefolkning vill stoppa dammbygge i Burma

Bygget av Myit Sone dammen i norra Burma orsakar stora konflikter. Mätkontor har sprängts samtidigt som tiotusentals bybor har tvångsfördrivits.

Diktaturens vägval

BURMA RIGGAR På söndag ska invånarna i en av världens hårdaste diktaturer få rösta för första gången på tjugo år. Munkar står mot militärer, fredliga demonstranter mot en jättelik armé. Men valet är långt ifrån fritt och bojkottas av stora delar av demokratirörelsen.

Burmas unga generation vill slippa censuren

Invånarna i en av världens hårdaste diktaturer ska få rösta för första gången på tjugo år. Munkar står mot militärer. Fredliga demonstranter mot en av Asiens största arméer. Valet den 7 november i Burma är långt ifrån fritt och demokratirörelsen bojkottar det.

Militärjuntan gömmer sig i djungelstaden

Burmas militärjunta har byggt en ny huvudstad mitt i djungeln. Här väntar en tom parlamentsbyggnad på valet den 7 november.

Burma röstar, Kina bestämmer

Kinas inflytande i militärjuntans Burma har väsentligt större betydelse för befolkningen än valet.

Burmas barnsoldater hoppas på FN

FN-organet Internationella arbetsorganisationen, ILO, har sedan 2007 genom ett unikt samarbete med militärjuntan i Burma och landets rebellgrupper lyckats återföra över 100 tvångsrekryterade barnsoldater till sina familjer.

Klicka på på kartan för att läsa artiklar från respektive område.